Захист прав та інтересів підозрюваного в кримінальному процесі

#

Підозрюваний – це особа, якій було вручене повідомлення про підозру. Вона може бути затримана за такою підозрою в порядку, встановленому Кримінально-процесуальним кодексом України, а також до неї можуть бути застосовані передбачені законом запобіжні заходи.

Участь адвоката у захисті підозрюваного є надзвичайно важливим аспектом на етапі досудового розслідування, оскільки саме адвокат захищає права та законні інтереси підозрюваного. Також він не допускає зловживань та порушень з боку правоохоронних органів та органів, які здійснюють процесуальне керівництво.

Тож під час захисту підозрюваного адвокат зокрема вчиняє такі дії, направлені на захист прав та інтересів клієнта:

  • формує правову позиції у справі;
  • бере участь у процесуальних діях щодо підозрюваного;
  • збирає та подає слідчому, прокурору, слідчому судді докази;
  • оскаржує неправомірні дії або бездіяльність слідчого, прокурора, слідчого судді;
  • повністю здійснює супровід угоди про примирення або угоди про визнання провини.

Так, особа, яка перебуває під кримінальним переслідуванням, набуває статус підозрюваного. Підозрюваний, як процесуальна сторона, має свої права, які передбачені статтею 42 Кримінально-процесуального кодексу України, зокрема право на захисника за першої вимоги.

Підозрюваний – це тимчасовий статус, у подальшому особа може набути статус обвинуваченого чи засудженого. У такому випадку головне завдання адвоката – попередити такі наслідки. Адвокат в кримінальному проваджені не тільки відповідає за інтереси клієнта, він також повністю контролює розслідування в кримінальній справі з метою отримання його об’єктивної оцінки.

Наші адвокати ретельно дослідять усі матеріали вашої справи та виявлять навіть незначні порушення, які були допущенні слідчим або іншими уповноваженими органами на стадії досудового розслідування. На практиці такі помилки дуже поширені та в подальшому призводять до порушення прав особи.

Участь адвоката в кримінальному провадженні важко переоцінити, оскільки своєчасне звернення дає змогу максимально ефективно захистити права клієнта.

Супровід адвоката допоможе підозрюваному на законних підставах як мінімум заявити про незаконність та необґрунтованість притягнення його до кримінальної відповідальності, як максимум – зняти з себе всі підозри.

Отже, якщо вам пред’являють звинувачення у вчиненні злочину, не варто гаяти часу, потрібно якнайшвидше звернутися по допомогу до адвоката з Адвокатського об’єднання «Аксіома+», оскільки від цього залежить, як буде відбуватися досудове розслідування. Вчасне звернення допоможе максимально ефективно реалізувати права підозрюваного на стадії досудового розслідування та не стати жертвою незаконних дій з боку правоохоронних органів та органів процесуального керівництва.

Виникли питання?Залишіть свій номер і ми вам обов'язково зателефонуємо
Наша команда
Дякую!Ми зв’яжемось з Вами найближчим часом!
Дізнайтеся, що потрібно для перерахунку вашої військової пенсії
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія:
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія: