Захист прав та інтересів потерпілого

#

Представництво інтересів потерпілого в суді не менш важливе, ніж представництво інтересів підозрюваного. Це важливе завдання, яке потребує від адвоката серйозного підходу, а також застосування професійних навичок, набутих у сфері юриспруденції.

Відповідно до Кримінального кодексу, кожен потерпілий має право на захист. На нашу думку, таким правом не варто нехтувати, оскільки доволі часто трапляються ситуації, в яких права потерпілих значною мірою порушуються.

Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, потерпілим може бути як фізична, так і юридична особа. При цьому юридичній особі має бути заподіяно майнову шкоду з боку зловмисника, а фізичній – моральну, фізичну чи матеріальну.

Права і обов’язки потерпілого виникають в особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяви про залучення її до провадження як потерпілого.

Потерпілим є також особа, яка не є заявником, але якій кримінальним правопорушенням завдана шкода і у зв’язку з цим вона після початку кримінального провадження подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого.

Потерпілим не може бути особа, якій моральна шкода завдана як представнику юридичної особи чи певної частини суспільства.

Доволі часто трапляються ситуації, коли правоохоронні органи у незаконний спосіб можуть допомагати підозрюваному уникнути покарання, знімаючи з нього кримінальну відповідальність. У такому випадку органи досудового розслідування не беруть до уваги права та інтереси потерпілого.

Залучення адвоката для захисту прав та інтересів потерпілого позбавить уповноважених осіб можливості діяти в позапроцесуальний спосіб. Адвокат в такому випадку буде здійснювати детальний контроль на всіх стадіях досудового процесу (відкриття справи, передання до суду), закінчуючи отриманням позитивного результату для потерпілого.

Участь нашого адвоката не дозволить закрити справу без врахування всіх побажань потерпілого, окрім того, адвокат буде оскаржувати дії або бездіяльність органів досудового розслідування, а на заключному етапі зможе відшкодувати збитки, завдані потерпілому, зокрема й моральну шкоду.

Отже, якщо вас визнано потерпілим, ми наполегливо рекомендуємо звернутися до наших адвокатів, які будуть здійснювати процесуальні дії у ваших інтересах, подавати необхідні заяви, клопотання, оскаржувати незаконні дії правоохоронних органів, здійснювати юридичний контроль залучення зловмисника до кримінальної відповідальності. Окрім того, наші адвокати можуть скласти цивільний позов у межах кримінального провадження, якщо таких дій буде потребувати ситуація.

Виникли питання?Залишіть свій номер і ми вам обов'язково зателефонуємо
Наша команда
Дякую!Ми зв’яжемось з Вами найближчим часом!
Дізнайтеся, що потрібно для перерахунку вашої військової пенсії
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія:
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія: