Судові спори із забудовниками

#

Питання придбання квартири було і буде актуальним для кожного. Ринок житлової забудови збільшується постійно й, відповідно, зростає і кількість шахрайських схем. Через це пересічний громадянин, витративши чималі кошти на придбання житла, може залишитися без квартири й водночас з безліччю проблем. Тому велике значення має попередня перевірка інформації про квартиру та її власника (-ів), а також виявлення можливих ризиків у разі придбання такої квартири.

Якщо ви потрапили в проблемну ситуацію з придбанням житла в новобудові, запрошуємо вас до адвокатського об’єднання «Аксіома+» на консультацію. Наша команда має успішних адвокатів з нерухомості, тому навіть з найскладнішої конфліктної ситуації із забудовником зможе знайти прийнятний вихід.

Якими правовими інструментами оперує адвокат зі спорів із забудовниками?

Спочатку адвокат з’ясовує, з якою саме проблемою зіткнувся клієнт. Найчастіше спори із забудовниками виникають з таких причин:

  • затримка термінів закінчення будівельних робіт / передачі об’єкта в експлуатацію;
  • заморожене будівництво, яке має дуже мало перспектив на продовження;
  • передача в експлуатацію непридатного для проживання житла;
  • відмова забудовника в реєстрації права власності на інвестора;
  • зміна вартості квадратного метра / збільшення площі квартири або внесення інших змін до проєкту без попередньої домовленості.

Судові спори із забудовниками, повернення грошових коштів бувають пов’язані з усіма цими причинами. Варто зазначити, що суди залежно від обставин підтримують як сторону забудовників, так і сторону інвесторів. Як показує досвід фахівців нашої компанії, вирішальним фактором тут є умови договору, укладеного між забудовником та інвестором. Тому допомога адвоката для судових спорів із забудовниками обов’язково передбачає ретельний аудит цього документа.

Способи захисту порушеного права інвестора в суді:

  • визнання права власності на новостворене чи реконструйоване нерухоме майно;
  • розірвання договору та повернення інвестиційних внесків;
  • розірвання договору, стягнення сплачених за договором коштів, а також сплата пені за прострочку виконання зобов’язання щодо будівництва багатоповерхового будинку.

Пам’ятайте: деталі відіграють важливу роль, тож не опускайте руки, а хороший адвокат допоможе захистити ваші порушені права у спорі із забудовником!

Виникли питання?Залишіть свій номер і ми вам обов'язково зателефонуємо
Наша команда
Дякую!Ми зв’яжемось з Вами найближчим часом!
Дізнайтеся, що потрібно для перерахунку вашої військової пенсії
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія:
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія: