Скасування незаконної реєстрації права власності на нерухоме майно

#

Право власності на нерухоме майно виникає після державної реєстрації. Дані про всіх власників нерухомості заносяться до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – єдиної державної інформаційної системи, що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження. Коли ж проводиться реєстрації власності на нерухоме майно? Ця процедура проводиться у зв’язку з купівлею, обміном, будівництвом нового житлового об’єкта, приватизацією, спадкуванням майна, набуттям права власності на житло іпотекотримачем у разі невиконання позичальником умов договору про надання довгострокового кредиту під заставу цієї нерухомості (найчастіше це перехід права власності до колекторської компанії).

Однак нерідко трапляються випадки вчинення правопорушень державними реєстраторами (нотаріусами), тобто здійснення незаконних реєстрацій права власності на нерухоме майно. АО «Аксіома+» мала чимало таких випадків у своїй практиці, тому знає тонкощі законодавчої бази та судової практики, що, у свою чергу, допомагає клієнтам повернути незаконно втрачене право власності.

На підготовчому етапі наші фахівці вивчають усі обставини справи. Потім збирають докази факту правопорушення при реєстрації права власності та подають заяву (повідомлення, скаргу) в правоохоронні органи про вчинення кримінального злочину. Паралельно для розгляду справи в судовій інстанції готується позовна заява про визнання недійсним права власності на нерухоме майно. Правильне оформлення цього документа – важливий елемент успішного початку судового розгляду.

Як проходить скасування незаконної реєстрації права власності на нерухоме майно через суд?

Спір про скасування рішення про державну реєстрацію речового права на нерухоме майно має розглядатись як спір, пов’язаний з порушенням цивільних прав позивача на нерухоме майно іншою особою, за якою зареєстроване аналогічне право щодо того ж нерухомого майна. Належним відповідачем у такому спорі є особа, речове право на майно якої оспорюється та щодо якої здійснено запис у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Участь у такому спорі реєстратора як співвідповідача (якщо позивач вважає його винним у порушенні своїх прав) не змінює приватноправового характеру спору.

Мета судової тяганини щодо права власності для позивача – це скасування запису в державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Ця дія проводиться державним реєстратором тільки за наявності відповідного рішення суду про визнання права власності на нерухоме майно за колишнім власником, тому адвокати АО «Аксіома+» з усією відповідальністю підходять до підготовки процесуальних документів та доказів задля відновлення прав позивача шляхом представництва його інтересів в суді.

Виникли питання?Залишіть свій номер і ми вам обов'язково зателефонуємо
Наша команда
Дякую!Ми зв’яжемось з Вами найближчим часом!
Дізнайтеся, що потрібно для перерахунку вашої військової пенсії
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія:
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія: