Адвокат з ДТП

#

Дорожньо-транспортна пригода (ДТП) – це не тільки стрес, але й заподіяння шкоди здоров’ю водіїв та пішоходів, тимчасова втрата дієздатності водія й чималий матеріальний збиток автомобілю, адже, за статтею 1187 ЦК України, автомобіль є джерелом підвищеної небезпеки. За показниками аварійності та наслідків ДТП Україна – один з лідерів серед європейських країн.

Однак, у зв’язку з тим, що учасники ДТП не завжди користуються юридичною допомогою, справа про ДТП не завжди вирішується на користь потерпілого.

Варто зазначити, що при настанні ДТП можливо відшкодувати збиток за чинними договорами (полісами) КАСКВ або ОСЦПВ. На практиці це не завжди просто, оскільки страховики користуються послугами юристів та розробляють такі договори, що максимально захищають інтереси страхових компаній. Недобросовісні страховики, у свою чергу, розраховують на юридичну неграмотність водіїв та часто обмежують виплати за договорами. Тому для реалізації своїх прав необхідно звернутись до компетентного адвоката з ДТП.

АО «Аксіома+» допомагає пересічним громадянам отримати допомогу від адвоката у випадку ДТП та з кримінальних справ щодо ДТП, повернути водійські права, оскаржити в судовому порядку вину водія, зменшити суму стягнення, зняти арешт з транспортного засобу тощо.

Поради адвокатів АО «Аксіома+» у випадку ДТП

  1. Зберегти в смартфоні контактний номер адвоката з ДТП, щоб можна було швидко зателефонувати йому в екстренній ситуації.
  2. У жодному разі не віддалятися від місця події, адже такі дії патрульна поліція може розцінити як спробу втекти. Після ДТП потрібно негайно зупинити автомобіль, зафіксувати час та позначити місце.
  3. Нічого не змінювати на місці події без крайньої потреби.
  4. Постаратися спокійно та виважено робити подальші дії, не реагувати на жодні провокації інших учасників ДТП (інколи водії починають поводитися неадекватно).
  5. Не намагайтеся самотужки врегулювати ДТП (якщо це не європротокол, не можна ігнорувати звернення в поліцію та страхову компанію). Цей крок майже завжди призводить до протилежного результату. Необхідно якомога швидше викликати поліцію, а також при можливості зателефонувати адвокату з ДТП.
  6. Викликати швидку, надати медичну допомогу постраждалим учасникам події. Бездіяльність щодо потерпілих може призвести до злочину.
  7. Другим дзвінком, тобто наступним після швидкої, викликати поліцію, а третім – звернутися при можливості по допомогу до адвоката з ДТП.
  8. Увімкнути аварійні сигнали та виставити знаки попередження біля місця події.
  9. Записати та сфотографувати всі деталі ДТП: авто учасників ДТП, номерні знаки, марку й модель, пошкодження авто, стан дороги, гальмівні шляхи, прив’язки до місцевості. При можливості зняти на відео роботу світлофорів, якщо вони є.
  10. Дізнатися в інших учасників ДТП про наявність страхового поліса, записати всі деталі (номер поліса, дату видачі, назву страхової компанії).
  11. До приїзду поліції почати складати список свідків та учасників події з їхніми контактними даними.
  12. Зафіксувати час виклику поліції й швидкої (для того щоб потім звірити їх з тими, що будуть зазначені в оформлених документах).
  13. Записати ПІБ інспекторів патрульної служби, їхні посади, номери посвідчень.
  14. Утриматися від надання роз’яснень щодо обставин події та підписання будь-яких документів до приїзду адвоката (якщо його викликали).
  15. Підписуючи протокол про вчинення адміністративного правопорушення (якщо поруч немає адвоката), завжди читайте, що підписуєте та перевірте інформацію, яка там записана. У незаповнених графах ставте прочерк, щоб замість вас не дописали непотрібну інформацію.

Послуги АО «Аксіома+» з ДТП:

  • юридичні консультації стосовно будь-яких питань щодо ДТП;
  • виїзд на місце ДТП;
  • підготовка документів та супровід страхової справи задля отримання страхового відшкодування;
  • підготовка необхідних клопотань, запитів та інших процесуальних документів;
  • організація експертиз (автотоварознавчої, автотехнічної, трасологічної);
  • участь у суді при розгляді справи про адміністративне правопорушення;
  • захист у кримінальному провадженні при здійсненні ДТП;
  • супровід у суді апеляційної інстанції при оскарженні постанови про адміністративне правопорушення;
  • подання позовної заяви про відшкодування шкоди (матеріальної та за необхідності моральної), оскарження рішення суду;
  • супровід виконання судових рішень.

Виникли питання?Залишіть свій номер і ми вам обов'язково зателефонуємо
Наша команда
Дякую!Ми зв’яжемось з Вами найближчим часом!
Дізнайтеся, що потрібно для перерахунку вашої військової пенсії
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія:
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія: