Оскарження незаконних штрафів за порушення ПДР

#

Мабуть, важко уявити собі водія, який хоча б раз не порушив Правила дорожнього руху і не був за це притягнутий до відповідальності з покаранням у виді штрафу. Тим більше, що з 1 червня 2020 року водії почали отримувати так звані «листи щастя» і багатьох цікавить, чи варто взагалі починати процедуру оскарження.

Необхідно знати, що штраф не завжди накладається правомірно і обставини, вказані у постанові у справі про адміністративне правопорушення, не завжди  відповідають дійсності.

У водія є право довести свою правоту, якщо він вважає, що покарання призначено несправедливо.

Чим корисна юридична допомога в оскарженні незаконних штрафів за порушення ПДР?

За підтримки досвідченого адвоката ви не пропустите строків оскарження та зможете дотриматись інших процесуальних норм, що встановлені законодавством для цієї категорії справ. Зокрема, на оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності відводиться 10 днів. Точка відліку терміну – день винесення постанови.

Юридична консультація з оскарження незаконних штрафів за порушення ПДР іноді передбачає обговорення варіанту звернення не до суду, а до вищого за підпорядкуванням органу поліції. Але найчастіше такий шлях – це тільки зайва витрата часу. Тож ефективнішим способом захисту буде все-таки вчасне звернення до суду.

Сприяючи клієнту у розв’язанні такого питання, як оскарження незаконних штрафів за порушення ПДР, адвокат незмінно користується тими правами, які передбачені законом для особи, що притягається до адміністративної відповідальності (ст.268 КУпАП). Передусім це ознайомлення з матеріалами справи, подання доказів та роз’яснень, заявлення клопотань й таке інше. Поки справа розглядається в суді, дія постанови тимчасово зупиняється. Платити штраф доведеться тільки якщо суд не задовольнить позов.

Чому не варто ігнорувати штраф за порушення ПДР?

Фактично з часу винесення постанови про адміністративну відповідальність особу визнають порушником закону. І якщо ви не оскаржили постанову у суді, то вважається, що ви автоматично визнали свою вину. Стаття 39 КУпАП визначає таке: якщо особа, піддана адміністративному стягненню, протягом року з дня закінчення виконання стягнення не вчинила нового адміністративного правопорушення, то ця особа вважається такою, що не була піддана адміністративному стягненню. Тобто лише через рік особа вважатиметься такою, що не притягувалася до адміністративної відповідальності, звичайно, якщо протягом цього року ви не вчините нового правопорушення.

Окрім того, необхідно враховувати, що наявність неоскаржених адміністративних правопорушень може посилювати відповідальність при нових порушеннях ПДР. Зокрема, можуть вилучатися водійські права, а також сам транспортний засіб, призначатися громадські роботи і навіть арешт.

Виникли питання?Залишіть свій номер і ми вам обов'язково зателефонуємо
Наша команда
Дякую!Ми зв’яжемось з Вами найближчим часом!
Дізнайтеся, що потрібно для перерахунку вашої військової пенсії
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія:
Отримайте точний розрахунок на скільки збільшиться ваша військова пенсія: